Диета с мед е начин човек да се отдаде на наслада и да промени фигурата си за кратко време. Определено този хранителен режим не трае дълго, но пък е страшно задоволителен.

Той се състои основно от прием на мед, за предпочитане домашен и пчелен. Колкото по-чист е продукта, толкова по-видими ще бъдат резултатите в края.

Оставяме сложните диета настрани и се заемаме с една от най-лесните, които са приковали вниманието на дамите през последните месеци. Само в една чаша мед се съдържат огромно количество калории, абсолютно никакви мазнини и близо грам белтъчини. Ако се приема в малки количества, засища с много минерали и витамини.

Медът и неговите качества

След провеждане на няколко изследвания става ясно, че само след два месеца на мед и изхвърляне на всичката захар, хора са успели да се разделят със солидно количество килограми и са понижили нивото на „лошия“ хоестерол в кръвта.

Диетата, която в този конкретен случай предстои да опишем, е насочена главно към пречистване на тялото от всичко непотребно и отровно за него. Изхвърлят се токсините, тялото се освобождава, а това несъмнено води до загуба на излишни мазнини. Промяната е 100%-това при всички хора.

Диета с мед – какво се прави и как да задържим постигнатото?

Диетата продължава 3 поредни дни. Прави се следното: две лъжици чист пчелен мед се разтварят в чаша с гореща вода. Разбърква се добре и се приема.

Тази лесна рецепта се прави абсолютно всеки ден. Дневно не бива да се поглъщат повече от 150 грама мед (общо). Пие се голямо количество вода.

Чаят също е разрешен, за предпочитане билков. Само напълно здрави хора могат да спазват диетата. Не се консумира нищо по-различно от изброеното – мед, вода и чай.

Изцяло забранени са въглехидратите, месото, всички тежки храни и млечни продукти. Те не се взимат дори след края на диета с мед. Въвеждат се към менюто постепенно.

Веднага след края на тези 3 дни не се яде нищо друго освен супи и много леки храни. Няколко дни на супи са достатъчни, след което се преминава към месо, но само пилешко и без кожа.

Пържените хран и се ограничават поне един месец след като диетата бъде прекратена. Налага се, тъй като е възможен йо-йо ефект.

Следването на правилата гарантира слабо и красиво тяло без възвръщане на старите килограми, които веднъж са били свалени. Ако го направите, ще се радвате на задоволителен ефект. Ако ли не – само ще изгубите времето.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO